Symptomen doorkomende tandjes

Veel kwaaltjes (luieruitslag, volle luiers, rode wangetjes, verhoging, huilerig) worden toegeschreven aan het krijgen van tandjes. Een echt verband is wetenschappelijk nooit aangetoond. Meestal zorgen doorbrekende tandjes er echter voor dat je baby wat zeurderig, huilerig en rusteloos wordt. Het kan ook dat hij 's nachts slechter slaapt. Zodra het tandje is doorgebroken, verdwijnen de klachten weer.

Je kan dit behandelen met verschillende producten:

  • Je kunt een homeopathisch kindergeneesmiddel gebruiken, bijvoorbeeld Chamodent van VSM. Chamodent suikervrije druppels verzacht de pijn bij doorkomende tandjes. Het bevat vijf verschillende homeopathische bestanddelen die ook de bijkomende klachten opvangen, zoals koorts, diarree, hangerigheid, onrust en en slechte eetlust. Bovendien kan het helpen een oorontsteking te voorkomen.
  • Je kunt een regulier geneesmiddel gebruiken, zoals Dentinox-druppels, met lidocaïne. Deze stof verdooft het tandvlees, waardoor de pijn minder wordt. Je kunt de druppels met een wattenstaafje maximaal vier keer per dag op de pijnlijke plaats aanbrengen. Je baby mag hierna drie kwartier niet eten of drinken, omdat anders de druppels wegspoelen. Door de verdovende werking op tong en mondslijmvlies bestaat ook de kans op verslikking als je je kleine laat drinken of eten.

Voor uitgebreide informatie over deze producten, raadpleeg altijd de apotheek, drogisterij en/of de gebruiksaanwijzing.

Door de dag heen kan je natuurlijk je kleine een bijtspeelgoedje geven geven, daar kunnen ze lekker op bijten, sabbelen en kouwen. Doordat het ook ontwikkelingsspeelgoed is kunnen ze er mee spelen en dit leidt af van het pijnlijke tandvlees.

De Chill Chewie en de Cross Chewie verkoelen nog extra als je deze van te voren lekker in de koelkast legt!

© 2016 - 2020 Chewies & more | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel