Baby's krijgen gemiddeld rond de leeftijd van 6 maanden hun eerste tandje. Dit is over het algemeen eerst een voortandje in het ondergebit. Het kan natuurlijk omdat het om een gemiddelde leeftijd gaat zo zijn dat je kleintje al met de leeftijd van 4 maanden zijn of haar eerste tandje krijgt of pas na de eerste verjaardag.

Af en toe worden er babytjes al geboren met een tandje, dit heet een geboortetand. Dit scheelt je alweer in de eerste tandenpijn aangezien het een echt melktandje betreft.

Zoals ik eerder schreef zijn er ook kleintjes die hun eerste tandje pas krijgen na hun eerste verjaardag, dit is helemaal geen probleem, de tandjes komen vanzelf een keer door en geloof me, dat merk je gelijk!

Mocht je vragen hebben over het wel of niet doorkomen van de tandjes dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met de (kinder)tandarts.

Hieronder zie je een afbeelding met de volgorde waarin vaak de eerste tanden doorkomen, dit kan natuurlijk per kindje verschillen:

schema tandjes

Bron: tandarts.nl

 

 

Als de tandjes doorkomen dan hebben baby's vaak last van de zelfde symptomen. Ze kwijlen, hebben rode wangen en verhoging of koorts. De kleintjes worden hierdoor vaak wat huilerig, hangerig en 'plakkerig' Hoe je dit kan verlichten lees je hier

© 2016 - 2020 Chewies & more | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel